SIDER

INFORMASJON

TJENESTER

NYHETER

©2020 by Majorstuaklinikken

ULTRALYD

Majorstuaklinikken startet med 3D ultralyd allerede i 1998. Vi ønsker alle blivende foreldre/familier velkommen til en liten titt før fødselen. Vi tilbyr ultralyd i alle stadier av svangerskapet. Våre apparater håndterer 2D, 3D og 4D. Til medisinske målinger brukes alltid 2D funksjonen. Undersøkelsene hos oss inkluderer medisinsk gjennomgang av fosteret. 

Tidlig ultralyd kan tas mellom 11+0 og 13+6. For å se mest mulig på tidlig ultralyd så er det best å komme rundt uke 12 (12+0), slik at det er litt størrelse på fosteret, og man ser bedre. 

Ultralyd uke 12 kan tas mellom 11+0 og 13+6. For å se mest mulig på tidlig ultralyd så er det best å komme rundt uke 12 (12+0), slik at det er litt størrelse på fosteret, og man ser bedre.

3D/4D ultralyd gjennomføres for å gi nødvendig trygghet for mor, barn og familie om at fosterutviklingen skjer normalt. Bildene kan samtidig formidle ”realiteten” ved at barn i familien forstår at de snart får en ny bror eller søster. 3D/4D ultralyd anbefales etter uke 24, da fosteret er mer utviklet, og bildene blir finere. 

FAQ

Når er den beste tiden å ta 3d ultralyd?

For å få bra bilde så anbefaler vi uke 26, 27 og 28. Dette gjelder også for ansiktsbilder.

Når kan man se kjønn?

Kjønn kan sees etter uke 15+0 ved hjelp av 2d ultralyd. Men ofte er det best å vente til etter uke 20.

 

Hva er 3D og 4D Ultralyd?

3D ultralyd utnytter datateknologi til å omdanne 2D til 3D bilder. 4D ultralyd er 3D bilder i sekvens slik at man kan lage en filmsnutt.

Korona-oppdatering: Majorstuaklinikken har åpent som normalt

Majorstuaklinikken har åpent som normalt.

Vi oppfordrer alle som har time/skal bestille time å lese informasjon om korona-situasjonen. Har du feber eller luftveissymptomer, ber vi deg om å ikke møte opp på klinikken. Ta kontakt hvis du er usikker på om du burde komme til timen.